Navbar logo new
Goldman Sachs Asset Management lanceert nieuwe corporate impact- en groene obligatiefondsen
Calendar30 Jul 2023
Thema: Fondsen
Fondshuis: Goldman Sachs

Goldman Sachs Asset Management kondigt vandaag de lancering aan van het Goldman Sachs Global Impact Corporate Bond Fund en het Goldman Sachs USD Green Bond Fund (hierna "de fondsen"), die tot doel hebben fixed income beleggers in staat te stellen het duurzaamheidsprofiel van hun portefeuilles via een allocatie naar groene, sociale en duurzame obligaties te vergroten.

De fondsen worden beheerd door een speciaal team voor groene, sociale en impactobligaties binnen Goldman Sachs Asset Management, dat bij het bedrijf kwam na de overname van NN Investment Partners in 2022. Het team maakt deel uit van het wereldwijde fixed income team van Goldman Sachs Asset Management, met meer dan $ 1 biljoen AuM, en meer dan $ 9 miljard aan groene obligatie-assets onder beheer.

Het Goldman Sachs Global Impact Corporate Bond Fund en Goldman Sachs USD Green Bond Funds maken gebruik van een eigen beoordelingsmethode voor groene en impactobligaties om obligaties te selecteren die impactvolle projecten op het gebied van milieu, maatschappij of duurzaamheid financieren.

Het Goldman Sachs Global Impact Corporate Bond Fund streeft ernaar te beleggen in groene, sociale en duurzame obligaties in het hele Corporate Credit spectrum met duidelijk gedefinieerde sociale of klimaatdoelstellingen en impact. De obligaties in de portefeuille zijn gericht op een breed scala aan VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's). Het fonds gaat wereldwijd beleggen in Investment Grade en High Yield obligaties.

Het Goldman Sachs USD Green Bond Fund belegt wereldwijd in zowel bedrijfs- als staatsobligaties en Investment Grade Credit. Het bouwt voort op het bestaande assortiment groene obligaties van Goldman Sachs Asset Management door een wereldwijd alternatief te bieden voor klanten die op zoek zijn naar posities in USD. De impact van beide fondsen wordt nauwlettend gevolgd en in een jaarverslag worden gepubliceerd. De fondsen kennen een SFDR artikel 9 classificatie.

Bram Bos, Global Head of Green, Social & Impact Bonds bij Goldman Sachs Asset Management: “Zowel uitgifte als belangstelling van beleggers voor sociale en duurzame obligaties blijft toenemen, waardoor het een steeds belangrijker segment wordt binnen fixed income, naast de snelgroeiende markt voor groene obligaties. De wereldwijde obligatie beleggingsmarkt is belangrijk voor het stimuleren van de klimaattransitie en voor het aanpakken van onderwerpen als inclusieve groei. We zijn blij dat we onze klanten nieuwe oplossingen kunnen blijven bieden om toegang te krijgen tot deze kansen.”

Hilary Lopez, Head of EMEA Third Party Wealth bij Goldman Sachs Asset Management: “Steeds meer beleggers willen zich richten op bedrijven die duidelijke sociale en klimaat uitdagingen addresseren. Deze twee fondsen stellen beleggers in staat om groeiende kansen aan te boren en hun fixed income portefeuilles te diversifiëren, terwijl ze tegelijkertijd impactvolle klimaat, sociale en duurzaamheidsprojecten helpen financieren. "We kijken ernaar uit om het assortiment producten dat beschikbaar is voor klanten te blijven verbreden om hun beleggings- en duurzaamheidsdoelstellingen te ondersteunen."

De fondsen zijn geregistreerd voor verkoop in Oostenrijk, België, Denemarken, Duitsland, Spanje, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het VK.