Navbar logo new
M&G haalt €440 miljoen op voor vastrentend fonds met een looptijd van 18 maanden
Calendar17 Nov 2023
Thema: Fondsen
Fondshuis: M&G Investments

M&G Investments kondigt aan dat het M&G (Lux) Fixed Maturity Bond Fund 2 tijdens de inschrijvingsperiode van zes weken €440 miljoen heeft opgehaald bij Europese beleggers die op zoek zijn naar de toonaangevende expertise van het bedrijf op het gebied van Public Fixed Income.

Het fonds, dat op 7 november werd gelanceerd door M&G's Public Fixed Income-team van €126 miljard1, is ontworpen om een van de meest aantrekkelijke kansen te grijpen die zich de afgelopen tien jaar op de kredietmarkten hebben voorgedaan. Dit is een goed gediversifieerde kortlopende obligatiestrategie met een vooraf bepaalde looptijd die gericht is op het vastleggen van aantrekkelijke rendementen tegen een achtergrond van omgekeerde overheidscurves en die voornamelijk belegt in EUR-bedrijfsobligaties van beleggingskwaliteit.

Neal Brooks, Global Head of Product and Distribution bij M&G, licht toe: "Het succes van deze strategie laat zien dat we in staat zijn om tijdig in te spelen op marktkansen ten gunste van onze klanten. Deze strategie benut aantrekkelijke rendementen die beschikbaar zijn op de kredietmarkten zonder lange looptijden. M&G's lange staat van dienst in actief kredietbeheer en onze sterke researchcapaciteiten - een van de grootste en meest ervaren teams van kredietanalisten in Europa - waren de sleutel tot dit succes."